Ako ste vidjeli bebe i malu djecu u akciji za zaslonom smartfona ili tableta, tada vjerojatno i nećete biti toliko iznenađeni ovom vijesti. Jedna je snalažljiva djevojčica (6) iz američke savezne države Arkansas uspjela zaobići zaključani mobitel i naručiti si cijeli niz igračaka.

Dok je Bethany Howell drijemala na kauču ispred televizije, njena je kći Ashlynd jako željela tražiti igračke na internetu. Pritom se dosjetila na genijalni način kako će otključati zaključani iPhone – pritisnula je mamin palac na smartfon!

Mama se nije probudila, a Ashlynd je nastavila svoju avanturu. Lako je navigirala internetom, a potom je ‘poharala’ Amazon u lovu na najdraže igračke – Pokémone. Kupila je čak 13 Pokémon igračaka, u vrijednosti oko 250 američkih dolara.

Nakon cijele avanture, kada su na e-mail stigli i računi, roditelji su prvo pomislili da su hakirani. No, kada su bolje pogledali da su naručene isključivo Pokémon igračke, konačno su posumnjali na prevaranta u vlastitim redovima.

„Ali, mama, bila sam u šopingu. Ništa ne brini, sve što sam naručila će stići na našu adresu“, ponosno je prijavila Ashlynd.

Snalažljivoj djevojčici roditelji su oprostili ‘šoping groznicu’ pa su vratili samo četiri igračke, a dopustili su da ostale zadrži.

Pouka priče: Mijenjajte šifre i namjestite ukucavanje lozinke kod svakog korištenja App Storea ili Google Playa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.