Korištenje umjetne inteligencije za podizanje kvalitete života jedna je od glavnih tema na sajmu CES u Las Vegasu. Ideji pametnog doma pridružuje se i Lenovo sa svojim Lenovo Smart Assistantom. Očito su Amazon i Google pokrenuli trend koji sada i drugi veliki proizvođači žele slijediti i usavršavati. Lenovo se zapravo i udružilo s Amazonom pa njihov kućni digitalni osobni asistent ima glasovne usluge Amazonove Alexe.

Lenovo Smart Assistant prepoznaje glasovne naredbe korisnika za pretraživanje interneta, slušanje glazbe, stvaranje popisa, podsjetnike u kalendaru i druge servise. Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji Alexa uči o svom korisniku i s vremenom bolje prepoznaje njegove želje i potrebe.

Lenovo Smart Assistant

Na američkom tržištu očekuje se u svibnju po cijeni od 130 dolara – koliko košta i Google asistent Home, dok originalni Amazonov Echo košta 180 dolara. Međutim, i Lenovo će ponuditi varijantu za 180 dolara: takozvani Harman Kardon Edition, kojeg će za bolji zvuk tjunirati američki proizvođač audio opreme, odnedavno u vlasništvu Samsunga.

Istodobno će izaći i Smart Storage (140 dolara) za sigurnu digitalnu pohranu svoje glazbe, fotografija, videa i drugih podataka kapaciteta do 6 TB s dual-band bežičnim pristupom i mogućnošću sinkronizacije online (primjerice, ako nešto želite dodati dok ste u vikendici – ili, nedaj Bože, na poslu).

Lenovo Smart Storage dolazi sa softverom koji navodno može s visokom preciznošću prepoznati lica te na osnovu njih sam organizirati čitavu biblioteku fotografija.

Na američkom tržištu će biti dostupna od ožujka, po cijeni od 55 dolara.

Lenovo 500 Multimedia Controller,

U pametni dom Lenovo donosi i Lenovo 500 Multimedia Controller, modernu bežičnu tipkovnicu i miš. Ona se može koristiti kao standardna Windows 10 tipkovnica, ali isto tako se može koristiti kao kapacitivni touchpad – da klizite prstima po njoj, kao da je to zamjena za miša glatke površine.

ThinkPad X1 Carbon

Lenovo je predstavio još niz uređaja, poput nove verzije najlakšeg poslovnog prijenosnika. 13-inčni ThinkPad X1 Carbon (teži samo 1,13 kg) i 14-inčne ThinkPad X1 Yoga varijante s OLED ekranom, zatim tablet ThinkPad X1 s modulima koji omogućuju trajanje baterije i do 5 sati, kao i integriranu opciju projektora.

Lenovo Miix 720

Prestravljen je i novi križanac tableta i laptopa Miix 720 po čijem se ekranu može pisati e-olovkom.

Lenovo Legion Y720

Lenovo je pokrenuo i novi brend PC gaming računala Lenovo Legion, čija su prva dva predstavnika gaming laptopi Legion Y720 i Y520.

Phab 2 Pro

Novitet je i cijeli niz novog softvera za Phab 2 Pro, o kojem smo pisali ranije: riječ je o prvom smartfonu (phabletu) koji podržava Googleovu tehnologiju Tango za pristup proširenoj i virtualnoj stvarnosti. Lenovo nudi cijeli niz novih aplikacija za taj smartfon koji se već može kupiti na američkom tržištu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.