Qualcomm, vodeći proizvođač čipova za mobilne uređaje, predstavio je svoj novi najjači procesor Snapdragon 835, prvi proizveden 10-nanometarskom tehnologijom. Manji čipovi donijet će jaču procesorsku snagu koja će rezultirati u cijelom nizu poboljšanja performansi većine najboljih mobitela na tržištu.

Snapdragon 835 bi trebao povećati snagu procesora za 27 posto, a istovremeno smanjiti potrošnju energije za 25 posto u odnosu na performanse prethodne (14-nm) generacije Snapdragona (820/821). To znači da bi najjači Android mobiteli trebali dobiti ne samo više snage, nego i konačno ponuditi jaču bateriju.„

Naš novi flagship Snapdragon procesor dizajniran je tako da ispuni zahtjevne potrebe mobilne virtualne stvarnosti i povezanosti. Snapdragon 835 ima dosad neviđenu razinu tehnološke integracije koja će dati superiorniji život baterije, pojačati prikaz multimedije i performanse mobilne fotografije i sve to u iznimno visokim brzinama i velikom uvjerljivosti“, pohvalio se izvršni dopredsjednik Qualcomma Christiano Amon.

Novi će procesor omogućiti i kvalitetniji iskorak VR iskustva koji se oslanjaju na mobitele. Također možemo očekivati nastavak trenda dvostrukih kamera na smartfonima jer će jači procesor davati i bolju podršku pa je realno očekivati poboljšanje i fotografija i videa.
Bolje performanse procesora davat će i podršku najbržem mobilnom internetu. Snapdragon 835 dolazi s integriranim X16 Gigabit-class LTE modemom koji bi, kao što to i ime kaže, trebao pružati i gigabitne wireless konekcije. A to znači i približavanje 5G mreža.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.