Hub Robot dizajniran je za pomoć u kući, povezuje se s ostalim pametnim uređajima u domu, a koristi Amazonovu tehnologiju za prepoznavanje glasa Alexa. Sudeći prema broju primjene u brojnim sustavima predstavljanjem od različitih proizvođača, Amazonova je Alexa vrlo tražena i potrebna.

A tako je i u LG-ovom pametnom domu ojačanom robotom Hub. Robot može upravljati radom klime, sušilice rublja, hladnjaka ili ostalih umreženih pametnih uređaja u domu. Opremljen je interaktivnim zaslonom koji pruža informacije poput slika unutrašnjosti hladnjaka ili glasovnih uputa za recept jela koje želite skuhati. Hub vam može pustiti i glazbu po izboru, podesiti alarm, podsjetiti vas na neki zadatak ili izvijestiti o stanju na cestama i vremenskoj prognozi.

Može komunicirati s ukućanima i uz pomoć emocija prikazanih za svom zaslonu, a može i kimnuti glavom. Svaki član obitelji može izabrati svoj željeni pozdrav.

Varijanta robota za aerodrome se zove Airport Guide Robot i uskoro će biti postavljen u zračnoj luci Incheon u Koreji. Ovaj će roboti pružati informacije putnicima na četiri jezika: engleskom, kineskom, japanskom i korejskom. Trebali bi pomoći putnicima da brže i lakšu pronađu svoje odredište unutar zračne luke.

LG-ova serija robota uključuje i robote specijalizirane za čišćenje (Airport Cleaning Robot) te košnju (Lawn Mowing Robot).

LG robot

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.