Svijet električnih automobila ima novog junaka. Faraday Future 91 je novi najbrži električni automobil na svijetu s ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 2,39 sekunde. To je brže i od Tesle u ludicrous načinu vožnje i od Concept_Onea Mate Rimca.

Nick Sampson, viši potpredsjednik tvrtke Faraday Future koja je u samo 2,5 godine proizvela ovu jurilicu s 1050 konjskih snaga, poručio je da će uspjeti unatoč svim skepticima i kritičarima koji nisu vjerovali da mogu opstati zbog financijskih poteškoća.

„Naš cilj je stvoriti novu vrstu automobila i donijeti promjenu koju ne nudi tradicionalna automobilska industrija, pa čak ni Tesla“, poručio je Sampson.

Brzinu FF 91 su demonstrirali novinarima i brojnoj zainteresiranoj publici u predgrađu Las Vegasa i to na veliko odobravanje svih okupljenih. Zbog toga je Faraday Future FF 91 postao vijest dana tehnološkog svijeta.

Faraday Future

Ovo vozilo ima čak 30 senzora, uključujući i 10 kamera, 13 senzora dalekog i kratkog dometa i 12 ultrasoničnih senzora. Koristi umjetnu inteligenciju i strojno učenje kako bi učio o navikama korisnika/putnika i njima prilagođavao vožnju. Uz jedno punjenje ima domet od čak 600 km, što je 100 km više od Teslinog Modela S. Unutrašnjost je posve futuristička i prostrana. Sadrži veliki ekran, a volan podsjeća na film Ja, Robot Willa Smitha, piše Mashable.

Svako sjedalo ima svoje digitalne kontrole, uključujući i podešavanje temperature. Dakako, sam se parkira. Vozilo samo prepoznaje vlasnika i ključ nije potreban.

Duljina vozila je 5,25 metara, a širina 3,2 metra. Visina iznosi 1,59 m.

Zasad nije objavljena cijena za FF 91, a oni koji su ga htjeli isprobati u Las Vegasu morali su uplatiti po 5000 dolara. Serijska proizvodnja planirana je za 2018. godinu. No, mnogi su još skeptični može li tvrtka ostati na roku isporuke ili joj prijeti kašnjenje u serijskoj proizvodnji kao što je to slučaj i s Teslom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.