Nezadovoljni onim što im pruža klasični dječji alarm, neki su se roditelji dosjetili standardnom nadzornom kamerom pratiti svoje novorođenče dok je u krevetiću u drugoj sobi. Netgear se dosjetio napraviti kameru baš za tu namjenu. Na aktualnom CES-u, u sklopu svoje linije nadzornih kamera Arlo predstavio je model Arlo Baby, koji na prvi pogled plijeni pozornost zečjim i mačjim ušima te pjegama dalmatinera.

No nije riječ o igrački, već o ozbiljnoj nadzornoj kameri Full HD razlučivosti (1080p) koja se, osim izgledom, izdvaja i drugim značajkama važnim djeci i roditeljima. Omogućuje dvosmjernu zvučnu komunikaciju, pa bebi ‒ putem svog mobitela ili računala, gdje god je dostupan internet ‒ možete pričati ili pjevati; možete joj puštati u kameru ugrađene uspavanke te pratiti temperaturu i vlažnost u njenoj sobi.

Dva LED svjetla, prigušena da ne ometaju bebin san, omogućavaju snimanje u mraku, a na daljinu možete prilagoditi i boju ugrađenog višebojnog noćnog svjetla. Kako kaže njezin proizvođač, ova kamera razlikuje plač od ostalih zvukova što ih beba proizvodi te vas, naravno, o tom odmah alarmira. Uz to detektira pokrete i šalje upozorenje ako beba izađe izvan dometa kamere.

Sama kamera bit će dostupna u proljeće ove godine za 250 dolara. Zečje uši dolazit će s njom, a maske psa (Puppy) i mačke (Kitten) te stalak prodavat će se zasebno (za 20 odnosno 35 dolara). Tijekom ljeta planiran je izlazak posebnog 7-inčnog tableta za streaming videa iz dječje sobe (350 dolara u paketu s kamerom). Pohrana snimljenog videozapisa u oblaku besplatna je za 7 dana, a za više od tog postoje pretplatni paketi.

Arlo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.