Sve izraženiji trend „interneta stvari“, koji nam olakšava život čineći predmete i uređaje iz svakodnevnog života pametnima i umreženima, nije mimoišao ni industriju ljepote.

Na ovogodišnjem CES-u kozmetička kompanija L’Oreal u suradnji s Withingsom predstavila je pametnu četku za kosu ‒ Kérastase Hair Coach. Posebna je po tome što je opremljena senzorima koji otkrivaju stanje vaše kose i kako se za nju brinete. Ugrađeni akcelerometar, žiroskop i mikrofon bilježe broj i intenzitet poteza četkom te pucanje kose, a tu su i senzori koji provjeravaju četkate li kosu kad je mokra ili suha.

Ova se napredna četka Bluetoothom i Wi-Fi-jem povezuje s mobitelom odnosno pripadajućom mobilnom aplikacijom, koja potom na temelju prikupljenih podataka analizira vaše postupanje s kosom.

Uz neizbježne preporuke za proizvode svog proizvođača daje vam i personalizirane savjete za njegu kose, primjerice da je malo nježnije češljate. Da bi frizura bila postojana, aplikacija koristi i meteorološke podatke o vlazi, UV indeksu itd. Na tržištu bi se ova pametna četka trebala pojaviti sredinom ove godine, po cijeni ne većoj od 200 dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.