Tržište pametnih nosivih narukvica nije baš najbolje zaživjelo. No, to ne znači da slični proizvodi neće jednog skorog dana postati korisniji i popularniji.

Jedna nova vrsta nosivih gadgeta predstavljena je na CES-u. Startup iz Londona tvrdi da njihov uređaj može smanjiti stres i pomoći da si promijenite raspoloženje u trenucima kada vam je to potrebno.

Doppel se nosi poput sata na ruci. Uređaj emitira vibracije, nešto poput otkucaja srca ili glazbenog ritma. Tapšanjem po uređaju možete regulirati ritam emitiranih vibracija; brži ritam će vas razbuđivati i držati vas fokusiranim, a usporeniji ritam će vas smirivati. Ovo je nešto poput slušanja glazbe – neka vam glazba služi za opuštanje, a neka vam dođe da pojačate ton do kraja kako bi se riješili stresa.

Ljudski um reagira na ritam i to utječe i na mijenjanje raspoloženja.

„Svi smo barem jednom poželjeli da smo se u nekoj situaciji mogli drugačije osjećati. Možda pijete kavu da ostanete budni, možda meditirate da se opustite, ali nemate uvijek vremena za meditaciju. Stvorili smo Doppel da vama damo kontrolu i da koristite povezanost tijela i uma“, izjavio je osnivač i direktor Doppela Fotini Markopoulou.

No, možda će vas uhvatiti stres i kada vidite cijenu uređaja – 135 funti za dostavu u Europskoj uniji. Može se naručiti na stranici www.doppel.london.

doppel

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.