U zlatnom smo dobu digitalne fotografije, ali ikona isprintane fotografije Polaroid još čuva nostalgiju za starim vremenima. Polaroid ove godine slavi svoju 80. obljetnicu, a proslavu su započeli novim spojem digitalne i analogne fotografije. Nakon instant kamere Polaroid Snap, sada su usavršili nostalgičnu ideju isprintane fotografije u proizvodu Polaroid Pop.

Instant kamera Pop izgleda puno elegantnije i modernije. Ima zaslon od 3,97″ i digitalni foto senzor od 20 megapiksela. Vraćen je klasični Polaroidov format fotografije 3×4″, a otisnute fotografije su otporne na vodu i mogu se zalijepiti. Također, pojačana je i kvaliteta „isprintane“ fotografije pa ju je teže oštetiti ili poderati.

Pop se može povezati s printerom preko Wi-Fi-ja ili Bluetootha. Preko aplikacije Polaroid Print može se spojiti i smartfon te isprintati fotografija s Instagrama.

Kamera sadrži i paletu mogućnosti za editiranje fotografija, dodavanja naljepnica, filtra i efekata prije otiskivanja. Također, može snimati i Full HD video. No, dakako, još uvijek ne možete video „isprintati“.

Zasad još nije objavljena cijena, ali procjenjuje se da će Polaroid Pop stajati oko 200 američkih dolara, što je dvostruko više od ranije generacije – Polaroid Snapa, ali i za 100 dolara jeftinije od početne cijene modela Z2300, prvog Polaroidovog pokušaja spajanja digitalne i analogne fotografije iz 2012. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.