Pravo je čudo da ovakav uređaj svijet nije imao dosad, no sada je i tome kraj. Zahvaljujući tvrtki BACtrack iz San Francisca dolazi nam gadget Skyn koji u bilo kojem trenutku može pokazati koliko je netko pijan.

Skyn se nosi kao narukvica i nije potrebno nikakvo puhanje poput klasičnih alkotestova. Korisnikova konzumacija alkohola prati se mjerenjem malih količina alkohola ili molekula etanola koje iz tijela izlaze kroz pore kože.

Za razliku od alkotesta koji mjeri količinu alkohola u krvi samo kada se u njega puše, Skyn funkcionira kontinuirano i vrlo precizno očitava stanje u realnom vremenu.

Jednostavnom pogledom na zaslon narukvice možete očitati podatke i procijeniti možete li popiti i jednu putnu bez grižnje savjesti…

„Presretni smo što možemo sa svijetom podijeliti ove uređaje koje razvijamo više od dvije godine. Ovo je inovativni iskorak u praćenju konzumacije alkohola. Sada će ljudi na vrlo jednostavan način moći pratiti koliko su popili i to pasivno, precizno i gotovo u realnom vremenu“ – ponosno je poručio Keith Nothacker, predsjednik i CEO BACtracka, tvrtke koja se i inače bavi proizvodnjom alkotestova za policiju i otvoreno tržište.

Skyn ipak nije praktičan i za eventualnu zamjenu klasičnih alkotestova koje provodi prometna policija. Naime, potrebno je i do 45 minuta da alkohol da počne izlaziti kroz kožu.

Uređaj može slati notifikacije i upozoriti vas da ste popili previše ili pak obavijestiti člana vaše obitelji.

Za sada još nije objavljena cijena Skyna, a na tržište bi trebao stići tijekom ove godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.