Poslovni mailovi često se šalju i van radnog vremena. Neki šefovi znaju svom zaposlenicima slati poruke i zadatke kasno navečer, neki rano ujutro vikendom i praznikom ili kad god im se prohtije. No, s time se radnici u Francuskoj više neće zamarati.

Od 1. siječnja u Francuskoj je na snazi novi zakon o radu koji obvezuje kompanije s više od 50 zaposlenika da moraju pregovarati s radnicima o uvjetima za slanje poslovnih e-mailova nakon radnog vremena. Pritom se mora definirati i pravo zaposlenika da ignoriraju takve e-mailove.

Tim potezom Francuska jasno želi prekinuti praksu radne kulture koja smatra da svi mogu biti dostupni u svakom trenutku. Tako država daje zaposlenicima “pravo da se isključe”. No, iako je zakon proveden, zasad nisu predviđene kazne za kompanije koje se ne pridržavaju novih pravila i ne sklope takav ugovor s radnicima.

Prekomjerni rad i korištenje digitalnih uređaja za posao i kod kuće često se krivi za loše zdravstvene navike kao i uteg u obiteljskim odnosima. Istraživanja u Francuskoj otkrivaju da barem trećina zaposlenika koristi računala ili smartfone kako bi radili i nakon što im završi smjena. U jednoj anketi 60 posto Francuza izjasnilo se da podržavaju uvođenje zakona koji će regulirati pravo zaposlenika da se “isključe od posla”.

Francuski zakonodavci su radili na ovom zakonu više od dvije godine. A još su 2014. godine zaposlenici u ITC sektoru dobili pravo da im se poslovni e-mailovi nakon 18 sati šalju samo u iznimnim situacijama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.