Moojis je izraelski startup i prva aplikacija koja stvara emojije od lica korisnika. Imate mogućnosti i mini-fotošopiranja u smislu brisanja ili dodavanja sitnica na vašoj slici kako bi vaš vlastiti emoji odlično izgledao. Iznenadite prijatelje na chatu i pošaljite im svoje lice u smajliju!

Donosimo kratke upute kako snimiti svoj personalizirani emoji.

Moojis

Vlastiti emoji

Izbor teme

Prvo birate jednu od četiri glavne kategorija tema: Osnovna, Napredna, Filmovi i Fun. Svaka od njih ima još po osam potkategorija. Na Osnovnom modelu to su klasični smajli motivi happy, sad, surprised, kiss, duck face, LOL… Na Filmovima birate između akcije, sci-fija, super heroja, pirata, mangi… Napredna kategorija sadrži izraženiju lepezu smajlija poput: namignuti, hvala, spavam, lajk, anlajk… Slična varijanta je i u Fun rubrici (vražićak…), od kojih svaka ima svoj podizbor: Osnovni, Filmski…

Snimanje

Nakon što ste izabrali podtemu, krećete na snimanje selfija. Ne možete učitati neku svoju raniju fotografiju, nego se baš u tom trenutku morate snimiti.

Snimajte se u dobro osvijetljenom prostoru. Bolje je kada aplikacija dobro vidi vaše lice. Pazite da se u ponuđenom kadru vide i kosa i uši. Također, preporučuje se da vam pozadina bude čista i drugačije boje od vaše kose.

Nakon fotkanja, imate priliku izrezati lice i prilagoditi snimku za ubacivanje u emoji. Prstom iscrtate obris lica, uz pomoć rubnih točki. Zatim ocrtavate usta ako su usta otvorena, ili idete dalje ako su zatvorena. Sljedeće je biranje boje kose, boje kože i boje očiju. I to je to, spremite emoji i spremni ste za dijeljenje.

Dijeljenje

Svi emojiji koje snimite spremaju se u bazu aplikacije. Zatim je potrebno u postavkama tipkovnice aktivirati i Moojis tipkovnicu. Tako dobivate mogućnost da se Moojis aplikacija sinkronizira s vašim instaliranim chat servisima poput Facebookovog Messengera, Hangouta, WhatsAppa. Pojavit će vam se simbol “m” za Moojis u redovnom pregledu vama dostupnih smajlija kao novi sticker paket. I spremni ste za slanje. Možete ponoviti proces snimanja za svaku od ponuđenih kategorija i tako imati spreman cijeli niz emojija koje možete koristiti svaki put.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.