Nakon dvije godine rada na alatu Toontastic kojeg je kupio prije dvije godine, Google je danas predstavio novu verziju: Toontastic 3D, kreativni alat kojim će i manja djeca moći složiti svoj vlastiti crtić. I to ne bilo kakav crtić – nego 3D crtić.

Toontastic

Kreacija 3D animacija

Potpuno besplatna aplikacija za Android i iOS omogućuje klincima da nacrtaju likove, animiraju ih, postave na odgovarajuću pozadinu i daju im glas.

Kako će to izgledati, ovisi samo o kreativnosti mladih autora: oni mogu preuzeti gotove likove i malo ili ih ili nimalo promijeniti ih, a na raspolaganju su i ogromna prostranstva virtualnih 3D okruženja. Za početak, djeca mogu samo preuzeti gotove elemente i samo ih pomicati – poput lutaka na koncu u nekom virtualnom kazalištu lutaka – i tako napraviti 3D animaciju.

Zahtjevnija djeca mogu pak kreirati svoje vlastite 3D animirane pustolovine, s vlastitom pričom i likovima koje su sami kreirali, ili Googleov alat iskoristiti za svoje školske prezentacije. Petica zajamčena!

Na koncu, moramo citirati zaključak iz Googleovog prezentacije: „Nadamo se da će ova aplikacija pomoći djeci da razviju sposobnosti za kreativna zvanja sutrašnjice – bilo da sanjaju o tome kako će postati filmaši, učitelji, dizajneri ili autori crtića.“

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.