Želite snimiti nezaboravne fotografije? Da bi to uspjeli, uobičajeno je: učiti, učiti, učiti i – kupiti skupu zvijer od fotoaparata. Pa ipak, ništa od toga ne jamči uspjeh. Neki od nas naprosto nemaju talenta za fotografiranje (oni drugi će naći isprike u tome da nemaju vremena za učenje, ili novaca za skupu opremu). Ima li tome spasa?

Ne, nema. Ali ima nešto što obećava: Relonch. Radi se o kompletnoj usluzi. Potpišete li ugovor s njima, plaćat ćete 99 dolara mjesečnu uslugu – u koju je uračunat i fotoaparat. Možete ga vidjeti na uvodnoj i donjoj slici: obučen je u kožu, iz koje izviruje samo objektiv, tražilo, tipka za uključivanje/isključivanje i okidač.

Dakle, nema se što razmišljati: nakon što ga uključite, uperite ga gdje želite (kadar ćete vidjeti kroz tražilo – nema zaslona) i – okinete. Kako je ispalo? Saznat ćete sutradan. Da, sutradan.

Aparat nema memorijsku karticu, nema ni Wi-Fi-ja ili bilo kakvog trećeg načina da snimke prebacite na računalo ili mobitel. Umjesto toga, u aparatu je SIM kartica preko koje će se jednom dnevno prebaciti snimke na servere Reloncha (potpuno besplatno, naravno: to je uračunato u onih 99 dolara mjesečne pretplate. Osim ako ste u roamingu…).

Fotografija snimljena Relonchovim aparatom (lijevo) i konačna verzija koju je Relonch isporučio (desno)

Prebacit će se sve snimke koje ste „okinuli“ taj dan. A dalje… pomolite se. Dalje je sve u rukama umjetne inteligencije. Ona će odlučiti koja od vaših fotografija išta vrijedi – tako da se oko nje isplati „potruditi“ i napraviti ju boljom – a koja ne vrijedi takvoga „napora“: nju će smjesta obrisati i nema više načina da dođete do nje.

One fotografije za koje je Relonch odlučio da su vrijedne truda, bit će vam dostupne sutradan, preko aplikacije za mobitel.

Sve skupa još nije dostupno: profunkcionirat će tek 2017. godine.

Relonch

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.