Virtualni pedometri mogu biti vrlo korisni digitalni asistenti. Ne samo što će vam pokazati koliko ste kilometara prešli jurcajući po gradu, brdima ili gdje ste se već odlučili baviti kretanjem, već vam mogu pomoći i u praćenju napretka, ali i izazivanju zavisti kod fizički manje aktivnih prijatelja.

Ako imate uređaj s operacijskim sustavom Android – ovo su aplikacije koje vam trebaju biti na vrhu popisa.

Walk With Map My Walk

Jednostavnog sučelja, dobro promišljenih značajki, preciznog GPS-a, velikog izbora mapa… Nema čega nema u ovoj aplikaciji.

Pratit će vas ne samo u šetnji ili dok trčite već i kad se bavite aerobikom, rolanjem, penjanjem po stijenama… Map My Walk mjeri brzinu i vrijeme kretanja, a uz pomoć GPS senzora možete izrađivati rute po kojima ćete se kretati.

Uz to nudi mogućnost dijeljenja podataka s aplikacijama posvećenima praćenju prehrane kao što su MyFitnessPal i Google Fit.

Map My Walk

Volite li imate pregled nad svim dostupnim statistikama, omogućit će vam pristup većem broju odgovarajućih značajki na webu.


Pedometer & Weight Loss Coach

Razmjerno novija aplikacija dobro je dizajnirana i nudi korisne značajke.

Prati vaše korake tijekom dana i ako je vaš mobitel u torbi ili naprtnjači.

Osim koraka možete pratiti prijeđenu udaljenost, vrijeme provedeno u aktivnosti i potrošene kalorije, kao i težinu te indeks tjelesne mase.


Runkeeper

Jednostavna aplikacija koja će vam ponuditi pregled podataka u grafikonima i dijagramima. Može pratiti bilo koju aktivnost, ne samo hodanje i trčanje: bicikliranje, veslanje i skijanje, recimo. Ostvareni napredak može vam priopćiti glasovno.

Runkeeper odlikuje izvrsna integracija s društvenim medijima (Google +, Twitter, Facebook), što ste vjerojatno dosad i sami imali prilike primijetiti. Uz objave o postignutim rezultatima možete prikačiti i fotografije.

Aplikacija dolazi s ugrađenim dugmetom za glazbu pomoću koje možete izravno pristupiti melodijama uz koje se volite razgibavati. Bez problema će se povezati s aplikacijama za puštanje glazbe.

Runkeeper

Moguće ju je integrirati s drugim korisnim aplikacijama za Android Wear, kao što je Polar Heart Rate Monitor, kako bi mogli upogoniti i pametni sat.


Runtastic

Klasičan izbor u ovoj kategoriji omogućit će vam automatsko brojanje koraka, izračun potrošenih kalorija te robustan dnevnik treninga i aktivnosti.

Aplikacija ljubičastog sučelja će vas poticati na deset tisuća koraka dnevno.

U ostvarivanju zadanih fitnes ciljeva Runtastic će vam pomoći preglednim prikazom prikupljenih podataka, a postignuća možete podijeliti s prijateljima na nizu društvenih medija.

runtastic

Noom Walk

Još jedna aplikacija koja odlično izgleda, super je jednostavna i automatski broji vaše korake kamo krenuli, makar i držali mobitel cijelo vrijeme u džepu nakon što ste ju pokrenuli.

Vježbe su podijeljene u tri kategorije: Learning, Practicing i Mastery. Praćenje aktivnosti možete pokrenuti jednim dodirom.

Jedna od glavnih prednosti Noom Walk aplikacije je niska razina potrošnje energije. Aktivira se, naime, samo kad je potrebna – ostatak vremena provodi u hibernaciji.

Noom Walk

Dostupna je mogućnost dijeljenja rezultate na društvenim medijima, gdje možete objaviti svoj režim vježbanja.


Accupedo

Ova je aplikacija opremljena algoritmima za trodimenzionalno prepoznavanje pokreta, pomoću kojih prepoznaje krećete li se ili mirujete. Potom broji korake, prijeđenu udaljenost te prikupljene podatke pohranjuje za kasniji pregled.

Accupedo ima i štedljivi način rada kako bi produljila trajanje vaše baterije. gotovo da ne treba GPS za funkcioniranje.


Google Fit

Robusna aplikacija za fitnes i vježbanje koja nudi podatke o raznoraznim aspektima vježbanja i trčanja, a da pritom ne ždere puno resursa vašeg pametnog telefona.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.