Djecu često nije lako uspavati kada je to potrebno. Neka istraživanja sugeriraju da više od 60 posto djece mlađe od 10 godina ima problema sa spavanjem. U pomoć stiže pametna budilica Remi koja vježba djecu da bolje spavaju. Ovaj je uređaj predstavljen na nedavnom sajmu CES u Las Vegasu, a proizvodi ga francuski startup UrbanHello.

Remi koristi smajliće kako bi ukazao djetetu kada je bolje ostati još u krevetu, a kada je OK skočiti roditeljima u krevet.

„Naš uređaj pomaže roditeljima da otkriju da li njihovo dijete ima kvalitetnu rutinu spavanja“, otkriva direktor startupa Herve Artus.

Sat je dizajniran za svu djecu, čak i bebe. Za njih služi i kao baby monitor sa zvučnikom. Može snimati buku i temperaturu unutar sobe. Za stariju djecu do 10 godina Remi služi kao trener koji im govori kako kvalitetnije spavati (na engleskom ili francuskom – pa usput služi i za učenje/vježbanje stranih jezika).

Ako sat ima izraz lica kao da spava to znači da bi dijete još trebalo ostati u krevetu. Ako prikaz lica na satu ima smiješak to je jasan signal da je vrijeme za ustajanje. Roditelji mogu sami programirati lica, a mogu isplanirati i da se mijenjaju boje kako bi dodali nove radnje – primjerice da žuta boja znači da je vrijeme za oprati zube.

Remi služi i kao mjerač sna; snima vrijeme trajanja sna i omogućuje roditeljima uvid u uzorke spavanja. Tako se može bolje detektirati koji su to najbolji uvjeti u kojima dijete najkvalitetnije spava.

Istovremeno je i Bluetooth zvučnik na kojim možete streamati glazbu sa svog tableta ili smartfona. Koristi i Wi-Fi, a aplikacija je dostupna i za iOS i za Android. Preko aplikacije možete voditi dnevnik bebinog ili djetetovog sna.

Uređaj još nije u trgovinama, ali već se može naručiti za 69 dolara (s besplatnom dostavom u Hrvatsku) na stranici (uspješno završene) Indiegogo kampanje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.