Restorani brze prehrane oduvijek su ustrojeni tako da vas što brže usluže – i još brže isprate van, tako da mogu ući nove mušterije i potrošiti nove dolare. Tako je i KFC-u, premda u njihovom tehnološkom novitetu, o kojem piše PSFK, ima nešto novo: cijela se priča ne odvija u domovini brze hrane (i KFC-a): SAD-u, nego u – Kini. A za tehnološki novitet nije zadužen primjerice Amazon, nego njegov kineski ekvivalent – Baidu.

Koristeći tehnologiju prepoznavanja lica, kineski KFC skenira mušterije da bi im prepoznao starost i spol i na osnovu tih podataka preporučio jelovnik koji bi im se mogao dopasti. Čak i ako ga oni zatim odbiju, u slijedećem koraku će im predložiti par varijanti primjerenih njihovom dobu i spolu – da ne bi gubili vrijeme dugo birajući kroz opsežan jelovnik.

Osim onih koji znaju što žele jesti – i prije nego što im to računalo predloži – ovaj tehnološki novitet mogao bi se ne dopasti onima koji brinu za privatnost. No kako poentira PSFK: kakav sendvič od piletine volite – i nije neka tajna koju treba skrivati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.