U Hrvatskom Telekomu svoju pažnju usmjerili su na starije građane i njihove vještine vladanja online prostranstvima. Tako su u suradnji s Udrugom za edukaciju građana pokrenuli pilot-projekt besplatne edukacije o korištenju interneta, kako kažu, za sve građane mlade duhom. U dva školska sata, koliko traje edukacija, inženjer informatike polaznicima će demonstrirati rad na operacijskom sustavu Windows, spajanje na internet i wi-fi, kako koristiti e-mail, društvene mreže i ostale programe po njihovoj želji.

Prema istraživanjima Hrvatskog Telekoma, sve je veći broj korisnika fiksnih usluga u potražnji za paketima koji će im dati još veći broj usluga i pogodnosti, a čak 30 posto svih novih korisnika broadbanda stariji su od 60 godina. Od toga, njih čak 50 posto nema adekvatan uređaj za korištenje interneta i ima strah od korištenja. Ipak, svaki peti korisnik fiksne telefonije odabrat će broadband liniju ako ponuda uključuje računalo ili tablet.

Na besplatnoj edukaciji svi će moći doznati i za novitete u HT ponudi. Savjetujemo da se prijavite i doznate kako usavršiti svoje vještine te prije ikakvog potpisa novog ugovora pitate sve što vas muči u vezi novih, ali i starih tarifa i opcija koje imate. Usto, možete svladati i vještinu kako na pravi način koristiti novi tablet, smartfon…. Kada se radi o usvajanju znanja iz tehnologije sva pitanja su dobrodošla.

Edukacije će se održavati u Zagrebu i Splitu, na satu je osigurana oprema, no polaznici mogu ponijeti i vlastiti tablet li laptop. Više informacija o edukaciji može se saznati od djelatnika u najbližem zagrebačkom i splitskom T-Centru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.