Rijetko tko danas sa sobom stalno nosi samostalni fotoaparat. Ulogu fotografiranja preuzeli su smartfoni, a proizvođači se natječu tko će ponuditi bolje foto-mogućnosti.

Svi danas više koristimo smartfone, nego fotoaparate za fotografiranje. No, znate li tko ima najmoćniju selfie kameru? Veliki proizvođači poput Applea, Samsunga, HTC, Huaweija godinama se već natječu tko će ponuditi bolju smartfon kameru.

Ali, sada je jedan igrač iz sjene izbacio ‘zvijer’ od prednje kamere – koju najčešće koristimo za snimanje popularnih selfieja.

Vivo je predstavio svoj novi smartfon V5 Plus. Ako se volite izraziti u selfie formatu, onda je možda baš ovo mobitel za vas. V5 Plus ima dualnu prednju kameru; jedna ima senzor od čak 20 megapiksela, a druga 8 megapiksela. Druga kamera pomaže boljem hvatanju dubine fotografije pa stvara dojam realnije snimke.

Dvostruku kameru smo posljednjih godina vidjeli već kod LG-a i Huaweija. Huawei je taj model počeo koristiti za sve svoje flagship smartfone, a lani je čak i novi iPhone 7 došao s dvostrukom kamerom. No, to su sve bili primjeri stražnjih kamera.

Vivo je okrenuo taj model i fokusirao se na čim bolje selfije. Obećavaju da će rezultati biti kao da ste fotografiju snimili digitalnim SLR fotoaparatom (a ako ispadnu predobri, tu je Beuty mode koji će sakriti nedostatke).

Ostali značajke V5 Plusa su relativno standardne; zaslon je 5,5-inčni Full HD, a procesor je Qualcommov 625. Dizajnom podsjeća na iPhone. Stražnja kamera je nešto manje ‘nabrijana’ sa 16 megapiksela. Za sada još nije globalno dostupan, nego prvo u prodaju ide u Indiji i jugoistočnoj Aziji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.