Bragi je njemački startup koji se proslavio preklani, Kickstarter kampanjom za prve bežične smart slušalice. Cilj kampanje je bio prikupiti 280.000 dolara, ali Nijemci su brzo prikupili više od tri milijuna dolara.

Njihov slijedeći projekt – bežične slušalice nazvane jednostavno The Headphone – predstavljen je prošle jeseni, samo nekoliko dana prije nego što je Apple predstavio novi iPhone 7, prvi bez klasičnog priključka za slušalice, te prateće slušalice AirPods. The Headphone je očito koncipiran tako da im ponudi alternativu, uz slične osobine i pokoju prednost.

The Headphone se spaja preko Bluetootha, a jedno punjenje osigurava šest sati glazbe (sat više od AirPodsa). Umeću se izravno u ušnu školjku (pomoću tri nastavka, tako da udobno zasjednu i ne ispadnu ako ih koristite prilikom vježbanja). Svejedno, i dalje ćete čuti zvukove oko sebe. Ugrađeni mikrofon omogućuje da preko njih primate pozive i da im izdajete naredbe.

Nakon nekoliko odlaganja, Bragijeve slušalice su od ovog tjedna u slobodnoj prodaji i mogu se naručiti (i iz Hrvatske, inače o njima ne bi ni pisali) po cijeni od 169 eura, s uključenim PDV-om. To je osjetno jeftinije od AirPodsa, ali opet – pogađate – ne bi o njima ni pisali da ne nude nešto više.

Nezavisne recenzije uglednih medija (Business Insider, Wired, The Verge…) listom ih hvale, posebice za kvalitetu zvuka i jednostavnost uporabe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.