Microsoft dosad nije imao pravu konkurenciju za Surface Hub, monitore veličine 55″ i 84″, osjetljive na dodir, koji su podjednako podesni za edukaciju i biznis, kada je potrebno predstaviti detalje određenog projekta na velikom ekranu, osjetljivom na dodir.

Microsoft Surface Hub je predstavljen još preklani, a u prodaji je od lani – i to po paprenima cijenama. Na američkom tržištu, 55″ model košta devet tisuća a 84″ model čak 22.000 dolara. Cijene su takve i zato što Microsoft nema doslovce nikakvu konkurenciju – specijalizirani proizvođači kao što je Smart Technologies nisu u stanju ponuditi uređaj sličnih mogućnosti.

Međutim, Dell jest. Dell je i dosad nudio 70″ monitor osjetljiv na dodir namijenjen poslovnim prezentacijama a sada je najavio dva proizvoda, C5518QT i C8618QT, koji će direktno konkurirati Microsoft Surface Hubu: to su 55″ i 86″ monitori 4K razlučivosti koji će koštati otprilike dvostruko manje od Microsoftovih (5 odnosno 11 tisuća dolara) kada se nađu na tržištu u ožujku. Dakako, nudit će i nešto slabije karakteristike – tako Microsoftovi ekrani prepoznaju 100 različitih točki osjetljivih na dodir, a Dellovi samo 20; k tome, Surface Hub u sebi ima ugrađeni PC a Dellovi uređaji će se morati spajati na vanjski PC. Ipak, veseli nas konkurencija: možda ćemo jedan takav uređaj jednom moći i sebi priuštiti…

Dell Blue C5518QT

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.