Čak i oni koji ne znaju engleski, vrlo vjerojatno znaju brojne popularne fraze i riječi koje se svakodnevno mogu čuti u filmovima, serijama ili na internetskim portalima. Ukratko, ne želite u svom društvu ispasti neupućeni ili krivo shvatiti neku frazu. Stoga, nije loše da na svom smartfonu imate barem jednu korisnu aplikaciju engleskog rječnika.

Donosimo vam neke od najboljih aplikacija koje će vam skratiti muku i spasiti vas u danom trenutku.

Dictionary.com

Najpopularnija i najbolja Android aplikacija za rječnik. Osnovni dio aplikacije je besplatan, a besplatan je i dio za offline korištenje.

Ako dopustite aplikaciji korištenje lokacije nudit će vam i najčešće tražene riječi korisnika iz iste zemlje. Možete koristiti i leksikon. Dictionary ima i nekoliko rubrika/widgeta poput Riječi dana i tematskih fraza ili istraživačkih članaka (8 riječi za slavlje, otkrijte misterije znakova koje koristimo svaki dan). Ova je aplikacija pravi mali portal riječi, pojmova i fraza.

Tu je i besplatno prevođenje, no iako je na listi više od 40 jezika – nema hrvatskog. S obzirom na to da je aplikacija besplatna treba istrpjeti poneki banner; srećom reklame nisu prenapadne, nego su smještene na samom dnu.

Postoji i niz vrlo zanimljivih dodatnih servisa, no ti će vas koštati. Za doplatu po 18 ili 26 kuna (ovisno o paketu) tu su slang rječnik, idiomi i fraze, medicinski rječnik, znanstveni rječnik, rječnik za rime…


Dictionary – WordWeb

Još jedna dobra i popularna aplikacija za rječnik. Wordweb je potpuno besplatna i čak ne nudi doplaćivanje unutar aplikacije niti zamara reklamama. Nije tako bogata sadržajem kao Dictionary.com, ali hvali se velikom bazom od 285.000 riječi i 70.000 primjera. Sadrži 85.000 tekstualnih prikaza izgovora.

Nudi povezanost s Wikipedijom i Wiktionary web stranicom. Željene riječi možete i bookmarkirati pa ih brže pronaći kasnije.


Dictionary Merriam – Webster

Ova se aplikacija hvali kvalitetom objašnjenja u svom rječniku. I mnogi je korisnici u tom dijelu smatraju boljom od Dictionary.com aplikacija za koju kažu da daje  primjere poput robota. Što i ne čudi za takav jedan ugledan brend koji stvara rječnike već više od 150 godina.

No, za razliku od Dictionary.com-a, ako želite Webster koristiti offline za to ćete morati platiti 2 američka dolara.

I Merriam-Webster nudi popularnu rubriku Riječ dana, a ima i zabavan dodatak – kviz. Kviz ima više kategorija (Koliko je jak vaš vokabular? Točno ili netočno i Imenuj to), a možete namjestiti i težinu kviza od lagane kategorije do ‘vražje’ teške. Odlična je stvar što uz pojam dobijete i zvučni zapis pa možete vježbati i izgovor. Također, riječi možete tražiti i glasovnom pretragom.


Oxford Dictionary of English

Aplikacija iznimno uglednog brenda rječnika hvali se da ima najveću i najtočniju bazu engleskog jezika s 350.000 riječi. Sadrži i najnoviji vokabular, uključujući i fraze, te rečenice s najnovijih istraživanja sa Sveučilišta u Oxfordu. Nudi 75.000 primjera audio zapisa izgovora.

No, audio izgovori se nalazi u plaćenom dijelu aplikacije. Offline rječnik je također pod okriljem Premium dijela aplikacije, kao i neprikazivanje reklama.

Također, naplata uopće nije jeftina, nego stoji čak 179 kuna!


English Dictionary – Offline

Srećom, postoji i besplatna offline aplikacija English Dictionary s preko 239.000 definicija. Definicije se izvlače iz izvora English Wiktionary.

Za offline korištenje nije potrebno dodatno skidanje dokumenata. Nudi i audio objašnjenje riječi.

Željene riječi možete bookmarkirati.

Izgled aplikacije je rudimentaran i pomalo zastario, ali je funkcionalna i jednostavna. Također, ne gnjavi reklamama i dakako – besplatna je.


Advanced Offline Dictionary

Nudi preko 290.000 preciznih definicija riječi. Također, nije nužna internetska veza za korištenje. Definicije možete i preslušati i to na američkom i na britanskom naglasku.

Aplikacija je besplatna i ima oglase. Ako želite izbaciti oglase potrebno je platiti 19 kuna.

advanced offline dictionary

Također se ne može pohvaliti modernijim dizajnom, ali poslužit će korisnicima koji vole koristiti sadržaj offline.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.