Prezenteri – uređaji kojima možete upravljati prezentacijama kao što daljinskim upravljačem upravljate televizorom – jedna su od rijetkih tehnoloških alatki koji već godinama nisu vidjeli iole značajniji tehnološki napredak. Sve do jučer – kada je Logitech, vodeći proizvođač računalne periferije (i još koječega) predstavio Logitech Spotlight.

Spotlight je već na prvi pogled drugačiji uređaj, a osim elegantne linije (izrađen je od aluminija) upada u oči njegova jednostavnost. Na gornjoj strani se nalazi jedna jedina velika tipka, kojom se prebacujete na slijedeći slajd, te manja tipka za povratak ispod nje i još jedna, na vrhu uređaja, za pokretanje multimedijalnih sadržaja i linkova.

Uređaj je kompatibilan sa svim najpopularnijim softverom za prezentacije (PowerPoint, Google Slides, Keynote, Prezi…). Glavni „štos“ mu je što određenim gestama možete uvećati i naglasiti određeni dio slajda – a to djeluje atraktivnije od uobičajenog „žmiganja“ laserskim pokazivačem.

“Prezentacije izazivaju nelagodu”, priznaje Logitechov potpredsjednik Marcel Stolk. “Za većinu, glavni kamen spoticanja je nedostatak samopouzdanja – mi postajemo nervozni. Spotlight je lakši za korištenje i, što je najvažnije, omogućava nove načine za uključivanje publiku u odnosu na teško uočljivi laser.”

Gestama se može kontrolirati i glasnoća prezentacije.

Zgodan detalj je i da će vas vibracijom upozoriti kada se predviđeno vrijeme prezentacije približi kraju.

Spotlight se može napuniti preko USB-a, a jedna minuta punjenja je dovoljna za tri sata upotrebe. Može se kupiti u srebrnoj ili zlatnoj boji za 135 eura u Logitechovoj online trgovini i Apple Storeu, a u maloprodaju stiže slijedećeg mjeseca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.