Aplikacije kojima je glava svrha upoznavanje srodnih duša i stvaranje ljubavne veze obično uključuju kriterije koji povezuju korisnike na osnovu ono što im se sviđa. No, nova aplikacija Hater ima posve drugačiju ideju. Kao što joj i ime sugerira, Hater želi vas spojiti sa srodnom dušom koja – mrzi iste stvari kao i vi. Ovaj neobičan, ali vrlo zabavan pristup mogao bi postati novi hit.

Uostalom, zbližiti se s nekim tko ne voli iste stvari zvuči sasvim uvjerljivo. Pogotovo u današnje doba sveprisutnih kritika i negativnih komentara na internetu.

Hater na tržište izlazi 8. veljače, ali na početku će biti dostupan samo u beta verziji za iOS uređaje, a Android verzija se planira za proljeće.

Aplikacija nudi čak 3000 probranih tema koje možete mrziti. Potom vas softver spaja s onim korisnicima s kojima dijele zajedničko gađenje prema određenim temama (povlačenjem ekrana udesno). Za dodatnu pomoć kod prvih poruka tu je i igra pitalica za probijanje leda i još smijeha.

Autor aplikacije je komičar Brendan Alper, poznat po tome i što je prije radio za poznatu banku Goldman Sachs. Ideju je prvo koristio na svojim stand up nastupima, a potom je zaključio da bi to bila super aplikacija u stvarnom životu. U testnoj fazi su otkriveni pojmovi koji Amerikanci najviše mrze (aplikacija je testirana u New Yorku), a to su predsjednički izbori 2016., loši maniri na ulici (vruća tema u New Yorku) i dlake od kućnih ljubimaca koje začepe odvod vode u kupaonici).

Iako se cijela ideja svodi na zbližavanje oko stvari koje vam se ne sviđaju, autori tvrde da njihova aplikacija ne promovira mržnju i da ne potiču negativno ponašanje. Pažljivo biraju teme koje su dostupne u aplikaciji, a imaju i stroga pravila pa svatko tko i samo jednom prevrši mjeru gubi daljnji pristup aplikaciji.

Hoće li Hater postati novi Tinder?

Hater

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.