Na svom službenom blogu, Google je objavio izlazak nove verzije Google Karata (Maps) koja izlazi  danas (za Android), a donosi velike promjene u sučelju.

Umjesto da kopkate po izbornicima da pronađete ono što vas zanima, nešto od toga bit će dostupno jednostavnim povlačenjem prsta od dna prema gore. Tada će se ukazati dodatne informacije, podijeljene u tri sekcije (taba). Prva od njih (pribadača, na lijevoj strani) predlaže obližnja mjesta na kojima se može nešto pojesti i popiti. Ispod prijedloga (koji se mogu listati, slijeva nadesno) nalaze se ikone za sužavanje izbora na osnovi onoga što tražite (doručak, kava, piće, ručak…). Ako vas pak toga časa ne zanima što bi strpali u usta, kliznite prstom prema dolje i Google će ponuditi obližnje benzinske pumpe, bankomate, samoposluživanja, cvjećarnice, pošte…

Druga sekcija, ispod slike auta, odmah vam kaže koliko će trajati put do kuće i posla (pod uvjetom da ste te informacije podijelili s Googleom). Ispod toga je opća ocjena prometnih gužvi u vašoj okolici (Heavy traffic in your area) i prečica do pokretanja vozačkog načina rada.

Treća sekcija (ispod slike autobusa, skroz desno) ponudit će savjet kako da dođete do kuće i posla javnim prijevozom te koje su stanice u blizini.

Ukratko, nova verzija Google Karata zapravo ne nudi nikakve nove mogućnosti – ali one koje je nudila prije sada su lakše dostupne.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.