Zabrinuti ste za svoju djecu? Ili za neku blisku osobu? Ili naprosto za sebe – da vam se ne dogodi neka nezgoda dok vježbate, primjerice? Hollie Guard je aplikacija koja će alarmirati nekog tako da vam može pomoći.

Hollie Guard

Poziv upomoć

Sama instalacija je prilično komplicirana: nakon što ju instalirate na smartfon (podržane su sve tri popularne platforme: Android, iOS i Windows Phone), morate ispuniti sve svoje podatke, uključujući broj telefona i e-mail adresu, potvrditi i jedno i drugo te zatim ostaviti podatke osoba koje želite alarmirati ako se pojavi potreba (a onda, naravno, i oni moraju potvrditi svoje podatke).

Kada to dovršite, alarm se aktivira tako da samo protresete mobitel – ne morate ga ni vaditi iz džepa. Na raspolaganju su vam tri opcije. Personal Alert (osobna obavijest – aplikacija ne podržava hrvatski, nego engleski i još sedam europskih jezika) jednostavno dojavljuje da ste u nevolji, a ako ipak želite alarmirati okolicu – ponovno protresite mobitel da bi stao bljeskati i pištati.

Stealth Alert je srednja opcija, koja će vjerojatno biti najpopularnija: alarm se šalje potajice. A alarm – to u sve tri opcije znači da će osobe koje ste označili kao svoje dušebrižnike dobiti obavijest o tome gdje se nalazite (GPS lokaciju) te da će mobitel potajice snimati video i zvuk.

Treća opcija, Deterrent Alert, nudi kombinaciju prve dvije opcije: obavijestit će sve oko vas da ste aktivirali alarm koji se nekome šalje, a ponovna trešnja, kao u prvoj opciji, aktivira glasno pištanje i bljeskanje.

Hollie Guard
Hollie Gazzard

Aplikacija je potpuno besplatna, u znak sjećanja na 20-godišnju Hollie Gazzard (na gornjoj slici), koju je njen dečko usmrtio 2014. godine, a da djevojka – popularna i omiljena u svom Gloucesteru – nije imala načina pozvati nekoga upomoć. Nastala je na osnovi profesionalne sigurnosne aplikacije PanicGuard.

Britanski Metro navodi kako je aplikacija već spasila ženu koja je doživjela nezgodu pri trčanju, te pomogla starcu da prevlada strah od izlaska na ulicu nakon što je opljačkan.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.