HUB385 centar inovacija i Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) potpisali su danas sporazum o strateškoj suradnji i najavili novo poglavlje u razvoju domaće startup scene.

Ovim sporazumom, najpopularniji startup inkubator u Hrvatskoj seli se u prostrani HUB385 na zagrebačkoj Trešnjevci koji je u proteklih godinu dana privukao zavidan broj mladih poduzetnika, freelancera i kreativaca, ali i organizirao 300-tinjak raznovrsnih događanja, ključnih za razvoj stimulativnog startup ekosustava.

ZIP će sve dosadašnje aktivnosti nastaviti provoditi na novoj adresi, a najavljene su i prve zajedničke inicijative. 13. travnja tako u Hrvatsku dolazi spektakularno globalno natjecanje u pitchu Get in the ring na kojemu će domaći startupi u dosad neviđenoj formi prezentirati svoje poslovanje u borbi za glavnu nagradu – putovanje na finale programa u Singapuru.

Nove generacije odsad će ZIP-ov popularni program inkubacije prolaziti u prostorima HUB385, u blizini centra grada, dok će alumniji i dalje imati mogućnosti boraviti u ZIP-ovim prostorijama na Kajzerici. Dodatno, zainteresiranim startupima osigurat će se i mogućnost boravka u HUB385 centru inovacija te dostupnost mentora i prije službenog početka programa inkubacije, čime će se osigurati kontinuirana potpora za razvoj perspektivnih ideja.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su Ivo Špigel, Mihovil Barančić i Tihana Marelja iz ZIP-a te Ivana Šoljan, Ivica Mudrinić i Luka Sučić iz HUB385 centra inovacija.

Ovom prigodom Željko Riha, voditelj projekata tvrtke mStart predstavio je rezultate zajedničkog projekta, nakon čega su se predstavili i sudionici programa.

„Program akceleracije koji smo prošle godine pokrenuli sa ZIP-om donio nam je dva izvrsna startupa SnapTap i Budgeteer koji su ostvarili značajan napredak tijekom programa. Pri tome bih istaknuo kako su startupi u programu imali kvalitetnu suradnju s tvrtkama članicama koncerna Agrokor koje su svoje resurse omogućile dostupnima mladim tvrtkama. Iznimno nas veseli nastavak suradnje sa ZIP-om i ove godine“, poručio je Željko Riha.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.