Google je sinoć (po našem vremenu) predstavio slijedeću verziju operacijskog sustava za nosive uređaje Android Wear 2.0, zahvaljujući kojem nove generacije pametnih satova koje izlaze na tržište ove godine mogu računati na bogatije mogućnosti. Najveća novost je integriranost usluge Google Assistant. Korisnici će moći odgovarati na poruke, postaviti podsjetnik ili pitati za upute držanjem tipke za uključivanje ili izgovaranjem naredbe “OK Google”.

Među prvim novim pametnim satovima koji će iskoristiti Android Wear 2.0 su LG Watch Sport i LG Watch Style koji će se od sutra moći kupiti u Americi, a krajem mjeseca dolaze u Europu i Aziju. (Cijene još nisu objavljene.) Ova dva sata pokreće procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100. LG Watch Sport verzija podržava i Android Pay uz NFC tehnologiju.

Oba sata nude poboljšano korisničko sučelje, kvalitetnije slanje i primanje poruka, kao i naprednije fitnes mogućnosti uz Google Fit.

Zanimljivo je da na njima možete odgovarati na poruke i rukopisom, ali kako to nije uvijek praktično na maloj površini tu je i mogućnost korištenja Smart Replyja: Google će  za vas ponuditi potencijalne odgovore koje generira – umjetna inteligencija. Nadajmo se da će to u skorije doba ponuditi i za hrvatski jezik…[

LG WATCH Sport

LG Watch Sport ima 1,38″ okrugli P-OLED zaslon i kućište od nehrđajućeg čelika. Od ogrebotina uređaj štiti Gorilla Glass 3, a otporan je i na prašinu i vodu (zaslužuje certifikat IP68). Tu je i PPG senzor za precizno praćenje otkucaja srca.

LG WATCH Style 03

LG Watch Style je urbana i modna verzija s kućištem od 10,79 mm, što bi trebalo biti dovoljno tanko da stane pod rukav. Zaslon mu je 1,2″ P-OLED, procesor isti kao kod sportske verzije, a baterija nešto slabija (240 u odnosu na 430 mAh-a na sportskoj verziji).

Očekuje se da će se mnogi stari Android Wear uređaji moći nadograditi na verziju 2.0; privremeni spisak se nalazi ovdje, ali uz upozorenje da neki (mnogi) od starih uređaja neće moći koristiti sve nove mogućnosti. Stoga možemo očekivati predstavljanja brojnih novih modela.

Postojećim proizvođačima „pametnih satova“ koje pokreće Android pridružio se i ZTE; o njegovom prvom modelu Quartz ZW10 ekskluzivno piše Venture Beat. Očekuje se da će se tim Android Wear 2.0 satom moći obavljati i pozivi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.