Gotovo istodobno s predstavljanjem prvih Android Wear 2.0 satova, i dok se Apple Watch nudi po sniženoj cijeni u očekivanju nove verzije, pokrenuta je crowdsourcing kampanja na Kickstarteru za prvi „pametni“ ručni sat za gamere – i smjesta uspjela. Cilj kampanje, 75.000 dolara, dostignut je u svega par dana, no do kraja kampanje ostalo je više od mjesec dana tijekom koje gejmerski sat možete dobiti za 149 dolara – nakon izlaska, u rujnu, koštat će pedeset dolara više.

Gameband dolazi s 20 igara među kojima su svima poznati Pong, Breakout, Centipede i Asteroids no najavljuje ih se još; moći ćete ih presnimiti preko PC-a i instalirati na microSD karticu (do 256 GB).

gameband

Pokreće ga posebna, prilagođena verzija Androida Marshmalllow, a tu je i niz aplikacija nevezanih uz igre: kalendar, imenik, alarm, vremenska prognoza, glazbeni player, imenik (preko kojega možete odmah i nazvati – sat se Bluetoothom spaja s Androidom ili iPhoenom) te – iznenađenje – Alexa, tako da možete izdavati glasovne naredbe i razgovarati sa satom.

Baterija je relativno snažna – 400 mAh – ali upada u oči kako autori Gamebanda izbjegavaju navesti koliko traje: za očekivati je da će se brzo isprazniti, nakon par sati igranja. No, lako ga je napuniti, preko USB C priključka.

Sat se nudi u tri verzije: klasičnoj crnoj, Atari verziji (stilski usklađenoj s originalnim Atarijem; na dizajnu je sudjelovao i sam Atari) te posebnoj verziji Terraria Edition s istoimenom kultnom igrom (koja nema veze s Atarijem).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.