Od jučer, Google uvodi novu mogućnost u Google Karte za Android i iOS: kreiranje listi na koje možete spremiti lokaciju bilo kojeg mjesta na kugli zemaljskoj.

U trenutku pisanja ovog teksta (utorak ujutro), taj novitet još nije bio dostupan korisnicima u Hrvatskoj, ali samo je pitanje sata kada će biti – probajte. Nije potrebno preuzimati novu verziju aplikacije.

Unaprijed su definirane tri liste: Favorites, Starred Places i Want to Go – ali naravno da njih možete zanemariti i kreirati vlastite. Dovoljno je da zadržite prst na željenom mjestu na karti, a kad se pojavi izbornik potegnete prstom prema gore i odaberete Spremi. To je mjesto kasnije dostupno preko prve stavke u izborniku: Vaša mjesta.

Sve se to moglo i dosad (osim spremanja u liste) međutim favoriti spremljeni u liste su znatno iskoristiviji. Listu možete podijeliti s prijateljem ili suputnikom (ili sa cijelim svijetom – odaberite  Make public), a dobro dođe za planiranje putovanja. Možete ga iskoristiti i da označite zanimljiva mjesta za vašu rodbinu/prijatelje/istomišljenike koji kane posjetiti vaše mjesto (ili neko drugo mjesto – vama dobro poznato).

Liste se zasada mogu kreirati i dijeliti samo na mobilnim uređajima, ali vidljive su i kad učitate Google Karte na računalima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.