Povezani uređaji u našem domu postaju sve veći hit. Neki domaći operateri već nude poneke uređaje poput digitalnih termometara u svojim redovnim mjesečnim paketima, a u skoro vrijeme zasigurno možemo očekivati i širenje ponude.

Nakon uspjeha Nesta i Amazonovog Echoa razvija se niz novih proizvoda i uređaja koji povezuju druge uređaje u domu. Na toj je liniji i startup Brilliant sa svojim pametnim kontrolerom Brilliant Control. Ovaj uređaj najnovija je verzija pametnog prekidača za svjetlo u stanu, ali brine se za puno više od rasvjete.

Dolazi kao tablet ili panel s upravljanjem na dodir (umjesto klasičnog prekidača za rasvjetu), ali reagira i na pokret i glasovne naredbe. Ima ugrađenu Amazonovu Alexu, Wi-Fi, senzor za pokret, integriranu kameru i mikrofon, te Bluetooth. Može se povezati s cijelim nizom uređaja za pametni dom poput Nesta, Sonosa, Philipsovog Huea, Ringa, Winka, Honeywella i SmartThingsa.

Možete nadzirati grijanje, kao i glasom zadati puštanje glazbe. Služi i kao nadzorni sustav s kamerama, a može povezati i sve sobe u domu pa roditelji mogu pratiti svoju djecu. No, da ipak ne bude previše kršenja privatnosti, tu je i jednostavni poklopac koji može prekriti kameru. U promotivnom videu demonstrirana je i jedna situacija u kojoj roditelji Brilliantu nalažu da probudi djecu, što rezultira paljenjem svjetla u drugim sobama gdje djeca spavaju.

[vc_video link=”https://vimeo.com/202471725″ align=”center”]

Panel može služiti i kao digitalni fotoalbum kada ne služi za druge namjene; također prikazuje i set arhiviranih GIF-ova.

Ako instalirate više ovakvih panela mogu vam služiti i kao interkom.

Ovaj uređaj želi postati najpametniji i najbolji koordinator svih vaših gadgeta u domu.

Brilliant Control nosi službenu cijenu od 200 američkih dolara, no sada traje akcije pa se može nabaviti za 150 dolara u prednarudžbi. No, na žalost trenutačno se može naručiti samo u Americi, a ostatak svijeta će morati malo pričekati…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.