Jedna od najvećih promjena je što Facebook više neće stišavati ton pri pokretanju videa. Do sada su se video zapisi uvijek pokretali bez zvuka, i trebali ste kliknuti na video da bi čuli zvuk. U novoj verziji to se mijenja, ali ne svim korisnicima odjednom, nego postupno. Zvuk će se opet stišati automatski kako skrolate svojim News Feedom.

Dakako, ako vam je recimo mobitel već stišan, neće se čuti ni zvuk videa dok ste na Facebooku. Za one kojima smeta da se čuje ton – a takvih zasigurno nije malo – preostaje da u Postavkama isključe opciju ‘Video u news feedu kreću sa zvukom’.

Facebook video

Facebook već mnogi prozivaju i izdavačem jer mnogi korisnici upravo preko Facebooka čitaju članke s raznih portala. A uskoro bi mogli i još više. Naime, Facebook je upravo objavio i video aplikaciju za Smart TV-e. Uskoro bi trebala biti dostupna za Apple TV, Amazon Fire TV i Samsungov Smart TV, a ubrzo i za druge platforme „pametnih“ televizora. Svrha joj je lakše, i bogatije iskustvo pregledavanje videa s Facebooka na televizoru. Moći ćete gledati video zapise koje objavljuju vaši prijatelji ili stranice koje pratite, kao i najgledanije video sadržaje na svijetu, a Facebook će nuditi i gledanje videa za koje smatra da će vam biti zanimljivi, prema vašim interesima. Aplikacija će omogućavati jednostavniji pregled već pregledanih videa ili onih koje ste podijelili ili snimili za kasnije gledanje.

Uz sve te novitete, Facebook je objavio još jedno poboljšanje. Radi se o vertikalnim videima, koji su puno manje atraktivni od položenih formata. Sada bi vertikalni video zapisi trebali ljepše izgledati na mobitelima.

K tome, kao na donjoj slici, možete nastaviti gledati video u kutu ekrana dok skrolate početnom stranicom Facebook aplikacije.

Facebook video

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.