Vjerojatno niste čuli za Tiffen – ako niste profesionalni kamerman: riječ je o kompaniji koja je 1975. predstavila Steadicam – sustav koji omogućuje snimanje stabilne pokretne slike u bilo kojim uvjetima. Do toga izuma, ako ste htjeli biti sigurni da će slika slijediti ono što želite snimiti bez drhtaja, morali ste kameru postaviti na tračnice, ili zaposliti „gorilu“ koji će kameru držati što stabilnije…

Kako dobro zna svatko tko je probao smartfonom snimiti djecu, životinje, sport… kolikogod se trudili održati stabilnost, nema šanse da video ne ispadne drhtav. No zato su profesionalci iz Tiffena predstavili Steadicam Volt, stativ koji po tri osi stabilizira sliku za smartfone – za mirne video snimke.

Steadicam Volt

Steadicam Volt se nudi na Kickstarter kampanji koja je odavno premašila svoj cilj – skromnih 100.000 dolara već je sedmerostruko premašila a traje do 6. ožujka. Za stativ valja izdvojiti 149 dolara a nakon isporuke u lipnju koštat će 199.

Stativ je napravljen tako da ga mogu koristiti i apsolutni početnici. Stabilizacija je dvostruka: mehanička i elektronička a dodatno ju potpomaže iOS/Android aplikacija. Volt se preklapa tako da ju je lako spremiti u neveliku priloženu torbicu, gdje ne zauzima puno više mjesta i ne teži puno više od mobitela, s kojim se spaja bežično, preko Bluetootha. (Radit će i bez toga – kada treba prištedjeti bateriju smartfona – pa čak i kad se istroši njegova vlastita baterija, samo što tada neće nuditi sve svoje mogućnosti.)

Steadicam Volt će raditi s doslovce svakim smartfonom, pa čak i s nekim tabletima ili iPodom, a isporučuje se s magnetskim utezima kako bi dodatno „umrtvio“ vaš uređaj.

Steadicam Volt

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.