Tehnologija ide toliko naprijed da je već rutina da gotovo svaki dan doznamo za neki novi uređaj. Dok smartfoni relativno stagniraju, velikim iskoracima naprijed grabi široki spektar novih gadgeta za pametni dom. A da nas novi uređaji i dalje lako mogu iznenaditi dokaz je YO – kućni mjerač kvalitete spermija.

Ovaj neočekivani uređaj funkcionira u suradnji sa smartfonom od kojeg stvara mikroskop kako biste dobili priliku izbliza proučiti kvalitetu vaših spermija bez neugodnog odlaska u liječničku ordinaciju.

Postoje i neki drugi kućni testovi za mjerenje kvalitete spermija, no takvi se obično odnose na broj spermija, dok YO mjeri i mobilnost, odnosno pokretljivost. Ta je osobina iznimno bitna za plodnost.

Cijeli proces je jednostavan i dakako bezbolan a traje desetak minuta. Nećete ni zaprljati mobitel jer u osnovnom paketu za 50 američkih dolara (do 28. veljače) mjerač YO dolazi sa svom potrebnom opremom, dovoljnom za dva testiranja.

YO snima video uzorka sperme i tako provjerava broj spermija. Prateća aplikacija automatski će snimiti i prezentirati vam ključne podatke. Nakon što se ubaci uzorak potrebno je dvije do tri minute za prikaz rezultata. Video možete i zumirati, ali možda to ipak nije sadržaj za dijeljenje na društvenim mrežama…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.