Uporaba kaciga (headsetova) za virtualnu stvarnost kao što je HTC Vive ugodno je iskustvo za korisnika, ali je manje zabavno ostalima koji gledaju tu osobu kako se zabavlja mlatarajući rukama po praznom prostoru. No, zahvaljujući uparivanju s Microsoftovom AR kacigom, Gottlieb je uspio nadovezati HoloLens tako da druga osoba može vidjeti što korisnik Vivea crta u zraku. On je kreirao jednostavnu 3D aplikaciju za crtanje i potom povezao oba uređaja preko Unityjeve mreže. Kalibrirao je HoloLens tako da prati pokret Vive kontrolera.

Spoj je prilično rudimentaran, ali ispostavilo se da funkcionira posve zadovoljavajuće: „Ovo je brzo i nesređeno rješenje, ali radi bolje nego što bi se to moglo očekivati. Također, nema limita koliko se promatrača s HoloLensima može priključiti“, opisao je Gottlieb na svom blogu.

Štoviše, on kaže da nakon što se uređaji povežu, možete odložiti VR kacigu i preuzeti kontroler i nastaviti crtati u zraku. Vidjet ćete i svoju sobu i virtualni crtež. Dodatna korist od ovakvog spajanja je i to što se može spojiti više osoba s HoloLens kacigom pa na istom podijeljenom virtualnom projektu može raditi više osoba, samo što u tom trenutku drugi korisnik treba preuzeti već kalibrirane kontrolere. Ili pak dva korisnika mogu podijeliti i svaki uzeti po jedan kontroler i tako istovremeno nastaviti raditi.

Ovo bi mogao biti prototip naprednijeg korištenja HoloLensa u skoroj budućnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.