Sustav Canon Therefore omogućuje zaposlenicima jednostavniji rad i brzi pristup velikom broju dokumenata, podižući produktivnost. Korisnicima usluga tvrtke Profi laboris nudi, pak, digitaliziranu arhivu dokumenata dostupnu sigurnim putem preko interneta kroz Therefore Portal.

Zbog jedinstvene usluge digitalne arhive, kojoj može pristupiti i treća strana, Pro laboris je privukao tri nova velika korisnika te zadržao više ključnih korisnika. Ušteda vremena iznosi 10 do 15%, što se odražava na produktivnost zaposlenika. Troškove ispisa Profi laboris je smanjio za 30%, što predstavlja do 3% ukupnih troškova.

Osnovna je djelatnost tvrtke Profi laboris redovito certificiranje radnih strojeva s tehničkim pregledima i osposobljavanje zaposlenika za rad s njima vezano uz zaštitu na radu. U tom procesu nastaje opsežna papirnata dokumentacija koju izdaju korisnicima. Pretraživanje papirnatih dokumenata iz arhive koji su se držali u registratorima bilo je dugotrajno – neke dokumente znalo se tražiti i satima uz napor svih u uredu. Osim toga, cjelokupno osnovno poslovanje (fakture, ponude, ulazna pošta, ugovori) odvijalo se na papiru. Proces od ponude do izvedbe nekih osnovnih stručnih poslova trajao je i po dva mjeseca, uz otežano praćenje dokumentacije.

Premda je ulaganje u Canon Therefore za malu tvrtku s 15 zaposlenika i prometom od 0,5 milijuna eura veliko, Profi laboris donio je odluku o implementaciji, utemeljenu na uspješnoj prijavi za dodjelu sredstava iz europskih fondova.

Većina zaposlenika u Profi laborisu radi od kuće odnosno na terenu, odakle putem Therefore portala mogu pristupati internim dokumentima. Tu mogućnost ponudili su i svojim korisnicima – prednost koju druga slična rješenja nemaju.

„S obzirom na prirodu našeg posla ne možemo si priuštiti rješenje lokalnog ponuđača izrađeno po mjeri jer su nam važni skalabilnost, sigurnost i pouzdana partnerska podrška, što nam donosi globalno rješenje. Canon je ponuđač koji pruža cjelovitu integraciju programske i strojne opreme, što nam primjerice nisu nudila neka konkurentna rješenja. Iskoristivost rješenja i prednosti koje ono donosi opravdali su investiciju,“ izjavio je Edo Perović, član Uprave i direktor IT odjela u Profi laborisu.

Canonovu studiju slučaja o implementaciji rješenja u Profi laborisu možete pregledati na Canonovim web stranicama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.