LG preksutra na sajmu Mobile World Congress u Barceloni predstavlja svoj novi udarni model G6 – dan prije službenog početka sajma (prikazanog na ekranu mobitela). No, i danas, tri dana ranije, ima objavu: predstavljen je prvi ovogodišnji model iz serije X.

LG X power2, dizajniran za korisnike koji traže bateriju velikog kapaciteta i veliki zaslon, one kojima je bitna multimedija te gejmere. Baterija od 4.500 mAh dizajnirana je kako bi izdržala cijeli vikend bez punjenja. Može bez prestanka reproducirati videozapise oko 15 sati, pružati upute za navigaciju oko 14 sati ili se njime može pregledavati internet oko 18 sati. Dolazi s tehnologijom brzog punjenja pa se za jedan sat baterija napuni na 50%.

LG je poboljšao prikaz na vanjskom svjetlu pa tvrdi da je prikaz na 5,5″ dobro vidljiv i na jakom suncu. Glavnu, stražnju kameru od 13 megapiksela odlikuje Zero Shutter Lag koja eliminira vremenski odmak između trena kad je tipka za okidanje pritisnuta i snimanja fotografije.

LG X power2

Uz bateriju, najveći razlikovni faktor ovog mobitela je prednja kamera. LG-ovo ekskluzivno sučelje za selfije donosi značajke Auto Shot koji automatski aktivira okidač prednjeg fotoaparata kad prepozna lice, kao i Gesture Shot i Gesture Interval Shot koji omogućuju da pokretom i/ili automatski „okida“ fotografije: tako nema potrebe da se pritisne okidač – što često rezultira mutnim fotografijama. Tu je i Quick Share putem kojeg korisnici samo jednim dodirom mogu postavljati slike na svoje omiljene društvene mreže, te blaga LED bljeskalica s prednje strane koja omogućava snimanje grupnih fotografija visoke kvalitete.

U objavi za tisak navodi se da će se LG X power2 moći kupiti u Latinskoj Americi od slijedećeg mjeseca, a kasnije i u Europi, ali cijena „će biti objavljena u trenutku raspoloživosti“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.