Call-Lifting je naziv usluge koja donosi nadogradnju klasičnog videopoziva, i to s pomoću autonomnog drona koji se povezuje s mobilnim uređajem korisnika. Dron u letu fokusira područje na kojem se nalazi pozivatelj te mu zahvaljujući ugrađenoj kameri omogućava da doslovce prikaže svoja iskustva i doživljaje osobi koju zove. Osim za klasične razgovore, drone view može poslužiti i za live stream: prijenos uživo na društvenim mrežama.

Kako navodi HT, glavne prednosti usluge Call-Lifting su umanjivanje osjećaja fizičke udaljenosti te vizualno i emotivno dijeljenje trenutaka u realnom vremenu. Call-Lifting omogućuje da se jednim pozivom prenesu iskustvo, emocije i zabava, i to toliko realno da i osoba kojoj je upućen poziv ima osjećaj sudjelovanja u iskustvu pozivatelja. Može se primijeniti na različite načine: HT navodi „iskustva u trenucima opuštanja i rekreacije, kao i u raznim sportskim natjecanjima (…) te u gospodarstvu, najviše u građevinarstvu i poljoprivredi.“ Nama pak padaju na pamet i koncerti, happeninzi i prijenosi s raznoraznih događanja, službenih i neslužbenih.

Hrvatski telekom već treću godinu zaredom predstavlja svoje usluge na Mobile World Congressu u Barceloni. Call-Lifting je predstavljen na štandu Deutsche Telekoma live pozivom iz Hrvatske pa su brojni posjetitelji MWC-a uživo pratili atraktivne scene zabilježene dronom iz Dubrovnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.