U međuvremenu se Samsung u Barceloni koncentrirao na proširenje svoje tablet ponude i nove inovacije u industriji virtualne i proširene stvarnosti. Još se čeka puni procvat VR i AR industrije, ali ova godina bi mogla biti jaka za mobilna iskustva u tim kategorijama.

Tome u prilog ide i Samsungova objava novog izdanja headseta Samsung Gear VR koji je u suradnji s tvrtkom Oculus predstavljen u Barceloni. Unaprijeđeni Samsung Gear VR uređaj s upravljačem proširuje Samsungov ekosustav virtualne stvarnosti. Diči se ergonomskim dizajnom: omogućuje upravljanje jednom rukom, kao i poboljšanu interakciju pokreta s minimalnim kretnjama glave. Upravljačka ploča nudi brz odabir i interakciju s VR aplikacijom, omogućavajući različite pokrete kao što su pokaži, povuci i ispustiti, nagni ili pucaj.

Novi Gear VR nudi mogućnost upravljanja s manje pokreta za dugotrajno korištenje. Tipke za povratak na početni zaslon, glasnoću i povratak na prethodni zaslon nalaze se na upravljaču, doslovce nadohvat korisniku. Gear VR s upravljačem nudi 42-milimetarske leće s vidnim poljem kuta 101 stupnja, kao i tehnologiju naprednog ispravljanja iskrivljenih prikaza kako bi eventualnu mučninu tijekom korištenja smanjio na minimum. Kompatibilan je s uređajima Galaxy serije, točnije, Galaxy S7 i S7 edge, Galaxy Note5, Galaxy S6 edge+ te S6 i S6 edge. Cijena nije još objavljena, a podsjećamo da je raniji model koštao 99 američkih dolara.

Galaxy Tab S3

Samsung je na MWC-u predstavio i tablet Samsung Galaxy Tab S3, namijenjen za ljubitelje video sadržaja i uživanje u igrama, ali i poslovne korisnike. Galaxy Tab S3 dolazi sa 9,7″ Super AMOLED zaslonom, a zahvaljujući podršci za prikaz slike visokog dinamičkog raspona (HDR) omogućava reprodukciju video zapisa u HDR tehnologiji (10-bitna boja) za realističan prikaz boja i živopisan digitalni sadržaj.

Novost je i Samsung Flow, rješenje koje čini rad u pokretu jednostavnijim. Za sigurnu i osiguranu prijavu u korisnički račun, Samsung Flow koristi biometrijsku autentifikaciju prilikom prijave te može bežično povezati kompatibilne uređaje kako bi se dokumenti sigurno prenijeli s prijenosnog uređaja na tablet. On također sinkronizira poruke i obavijesti, kako korisnici ne bi propustili važnu poruku, bilo da koriste pametni telefon ili tablet.

Novost je i poboljšana olovka S Pen, za prirodno iskustvo pisanja, zahvaljujući tanjem vrhu promjera 0,7 milimetara i pojačanoj osjetljivosti pritiska. S Pen također uključuje korisne značajke poput Screen Off Memo za brzo zapisivanje bilješki, PDF Annotation za jednostavno uređivanje dokumenata i crtanje na profesionalnoj razini uz pomoć alata za unaprijeđeno crtanje.

Uređaj podržava i Pogo tipkovnicu, bez potrebe za dodatnim punjenjem ili uparivanjem. Optimiziran za igru u pokretu, Galaxy Tab S3 sadrži Vulkan API za vrhunsku grafiku i Game Launcher za poboljšano korisničko sučelje i personalizirano gaming iskustvo, kao i Do Not Disturb način rada za neometano igranje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.