Nakon što je pred par dana predstavio novi smartfon pod brendom BlackBerry, kineski TCL je u Barceloni na Mobile World Congressu jučer predstavio i nove modele pod drugim (nama Zapadnjacima dobro poznatim) brendom kojeg posjeduje – to je Alcatel.

Najviše pozornosti medija privukao je modelom A5 LED – vjerujemo da će i njegovi budući vlasnici itekako privlačiti pozornost njime. Sam po sebi, taj je telefon prilično običan (720p ekran od 5,2″, 2 GB, kamere od 8/5 MP) osim cijene (koštat će 199 € kada stigne na tržište u svibnju) ali na stražnjem poklopcu ima mnoštvo LED lampica i predstavlja se kao „prvi interaktivni, LED-icama pokriven smartfon.“

„Nudi blistave trenutke za energične mlade ljude željne zabave“, kažu u Alcatelu i objašnjavaju čemu služe LED svjetla: „Osvijetlite svoj telefon različitim svjetlosnim upozorenjima za dolazne pozive, poruke, alarme i obavijesti društvenih mreža; osvijetlite svoju glazbu uz light-show u ritmu omiljene pjesme.“ Pavijane nitko ne spominje.

Alcatel

Alcatel je istodobno predstavio još dva modela za mlade: A3 (5″ HD zaslon, čitač otiska prsta, metalni okvir) i U5 (5″, 4G); objema im je zajednička selfie kamera s bljeskalicom i naprednim mogućnostima.

Predstavljena su i dva Windows 10 uređaja: tablet Plus 12 (brojka se odnosi na dijagonalu ekrana) te smartfon Idol 4 Pro kojeg pomoću opcije Continuum možete koristiti kao računalo. Na našem se tržištu očekuju u drugoj polovici godine, u ponudi Mobis electronica.

Alcatel Plus 12

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.