Dronovi Matrice 200 namijenjeni su industrijskoj primjeni pa su zbog toga robusniji i izdržljiviji. Imaju četiri 17-inčna propelera koji im omogućavaju stabilnost i u uvjetima jakog vjetra. Mogu letjeti i po niskim temperaturama jer novi sustav jakih dvostrukih baterija zagrijava baterije na temperaturama ispod nule. Otporni su i na kišu. Već i na prvi pogled ovaj dron izgleda moćno.

M200 serija može ponijeti teret do 2 kg u različitim kombinacijama spajanja tereta (sam dron teži 3,8 kg), letjeti do 38 minuta bez zamjene baterije (za redovne modele DJI-aj to je vrijeme obično 25 minuta), a domet operativnog djelovanja im je 7 kilometara.

Namijenjen je kao pomoć službama spašavanja, nadzorima i inspekcijama industrijskih postrojenja poput kontrole vjetro-elektrana, dalekovoda, mostova…

DJI dron
foto: digitalno.hr

Također, serija Matrice 200 opremljena je i sustavom ADS-B za otkrivanje signala zrakoplova u blizini kako bi dron izbjegao bilo kakvu opasnost sudara. To bi moglo omogućiti upravljačima dronova da djeluju i u zonama ograničenog letenja.

Zasad još nisu objavljene cijene novih modela.

M200

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.