Pametne narukvice za praćenje vježbanja nisu se uvijek iskazale pohvalnim rezultatima. No, ne treba cijelu generaciju proizvoda svrstati u isti koš. Praćenje broja koraka brzo postane zamorno, ali ima i manje dosadnih fitnes napravica.

Jedna od njih je – Spire, uređaj koja je više saveznik u smanjivanju stresa, a manje Tamagotchi kojeg morate hraniti dnevnim brojem koraka.

Spire prati ritam vašeg disanja, a svaki će vam fizioterapeut reći koliko je pravilno disanje bitno u vježbanju, meditaciji pa i u svakodnevnim radnjama. Znamo da je smireni duboki uzdah odličan potez. Duboko disanje nam donosi više kisika, usporava otkucaje srca i stabilizira krvni tlak. Čak vam može i poboljšati pamćenje.

Spire

Proizvođači Spirea tvrde da će vam njihov proizvod pomoći uskladiti se sa svojim tijelom i pomoći vam da budete produktivniji i da bolje spavate. A sve se svodi na praćenje uzoraka disanja. Spire zavibrira ako više minuta brže dišete i podsjeća vas da duboko uzdahnete. Može vam biti vodič u meditaciji i ostvarivanju osjećaja mirnoće i tako smanjivati stres. Uređaj se povezuje s iOS/Android aplikacijom.

Izgledom podsjeća na kamen, a može ga se zakačiti na hlače, majicu ili gdje želite. I spremni ste za disanje s puno fokusiranijom namjerom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.