Roboti za edukaciju i igru već su dobro poznati tržištu. Od Dasha i Dota bivšeg Googleovca, preko micro:bitova koje Nenad Bakić uvodi u hrvatske škole pa do STEMI-ja, heksapodnog robota hrvatskog startupa iz Rijeke. No, na tržištu bi se uskoro mogla pojaviti nova niša robota, namijenjena – kućnim ljubimcima. Singapurska tvrtka Sybo Tech pokrenula je Kickstarter kampanju za proizvodnju sustava Pebby – pametne ogrlice i lopte za animiranje kućnih ljubimaca.

Dizajnirani su najviše za pse i mačke, a glavna funkcija im je omogućiti vlasnicima da se igraju sa psom ili mačkom i onda kada nisu kod kuće. U Pebby paketu su specijalna lopta, kućište za napajanje, pametna ogrlica sa senzorima za pokret i pripadajuća aplikacija za smartfon. Lopta i ogrlica se sinkroniziraju preko WiFi-ja ili Bluetootha, a loptom se može upravljati preko smartfona s udaljene lokacije.

Lopta ima i ugrađenu širokokutnu leću. Vlasnik može dobiti prijenos uživo, a može i snimati i dijeliti fotografije svog ljubimca. Tu si i zvučnik i mikrofon pa možete i odašiljati jednostavne zvukove poput “vau” ili “mijauuu” i čuti reakciju ljubimca. Mogu se puštati ranije snimljene poruke svojim glasom. Postoji i Autoplay mogućnost pa izdržljiva vodootporna robot-lopta može i sama zabavljati ljubimca.

Kreativna ekipa iz Singapura nije zaboravila ni ugraditi poseban laser (siguran i za životinje i ljude), kao ultimativni mamac za animiranje mačaka.

Pebby

Posebno kućište omogućava da loptu možete daljinski navigirati do bežičnog punjača pa se ljubimca može zabavljati tijekom cijelog dana. Baterija ogrlice traje do 8 dana, a lopte do 12 sati.

Projekt je već ostvario cilj na Kickstarteru: u prva dva dana zaradio je sto tisuća dolara, dvostruko više od ciljanih 50.000 dolara – a kampanja traje još 28 dana. No, ova kreativna igračka nije jeftina. Rani ulagači mogu naručiti Pebby paket za 124 dolara, što je 50 posto popusta na cijenu koja će biti kada proizvod izađe na tržište u srpnju ove godine.

Pebby

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.