Načelna ideja svih društvenih mreža je da se pri njihovom korištenju na neki način osjetite pozvanima i dobrodošlima. Mreža o kojoj je ovdje riječ radi sasvim suprotnu stvar. Za početak ona je sve osim besplatne. Mjesečna članarina za web stranicu Rich Kids iznosi tisuću američkih dolara, a privilegija koju time dobivate je mogućnost objava fotografija, kao i druženje s ljudima sličnima vama.

Čak i da teoretski raspolažete sa viškom od tisuću dolara, što točno bi vas potaknulo da ih investirate u Rich Kids? Pa, sudeći prema tvorcima stranice, problem sa svim ostalim društvenim mrežama je što prihvaćaju ama baš svakoga s minimalnom informatičkom pismenošću i željom za javnim iznošenjem mišljenja. Drugim riječima, bogati i moćni ne mogu se istaknuti iznad ostatka ‘običnih ljudi’.

Ovo, naravno, ne znači da svi ostali neće moći pristupiti Rich Kidsima i vidjeti tko je sve tamo – kao član. Uostalom, kamo bi ova stranica stigla ako se privilegirani ne bi isticali iznad neprivilegiranih? Jedina prava razlika među korisnicima je da oni koji ne plaćaju mjesečnu naknadu ne mogu objavljivati fotografije. Humana strana Rich Kidsa, u drugu ruku, dolazi u obliku donacija humanitarnim organizacijama koje će dobiti točno trećinu svake uplaćene članarine. Taj novac ide u, citiramo, ‘obrazovanje siromašnih klinaca’.

rich kids

Kako god okrenuli, Rich Kids nije onaj tip stranice nakon čije posjete se osjećate zadovoljni svojim životom. Ovo ne govorimo zato jer na njoj postoje slike koje objavljuju bogati snobovi, već zbog same činjenice da ste nekoliko nepovratnih minuta proveli gledajući ih.

Ako vas niti ovo nije obeshrabrilo od posjećivanja stranice Rich Kids, do nje možete doći klikom na ovaj link.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.