Društvena mreža Pinterest već dulje vrijeme nastoji olakšati pretragu slika na webu, a najnoviji dodatak njihovoj ponudi olakšat će pretraživanje svim korisnicima web preglednika Chrome.

Uz njihov najnoviji dodatak (ekstenziju), moći ćete kursorom lebdjeti iznad bilo kojeg dijela slike, a Pinterest će vam pomoći pronaći povezane ideje i proizvode. Naime, Pinterestovu pretragu od sada možete koristiti i na stranicama koje nemaju veze s Pinterestom.

Primjera radi, recimo da se nalazite duboko u online shoppingu i ugledate proizvod koji si nikako ne možete priuštiti. Sve što trebate napraviti je kliknuti na gumb ‘nova pretraga’ i dobit ćete hrpu sličnih artikala – od kojih neki možda i nije toliko skup.

Za pokretanje ovog dodatka dovoljno je instalirati ekstenziju Pinteresta u Google Chrome. Ako niste preveliki fan spomenutog preglednika, ne očajavajte – Google je obećao da će ekstenzija uskoro biti dostupna i za Firefox, Safari, Edge itd.

Pinterest

Nakon što dodate ekstenziju, sve što trebate je proći mišem iznad neke slike i onda kliknuti na povećalo da biste pokrenuli vizualnu pretragu. Ekstenzija će vam ponuditi slične slike te vam ih odmah predstaviti na ekranu. Ovaj sustav pretrage omogućuje korisniku da ‘označi predmete i proizvode, kao i uzorke i boje da bi dobio povezane artikle i ideje u pravome vremenu’, kažu u Pinterestu.

Pinterest

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.