Predstavljene su nove linije prestižnih Samsungovih televizora QLED, zasnovanih na quantum dot tehnologiji. Glavni im je adut optimalno osvjetljenje, no donose i čitav niz drugih poboljšanja, koji se svi odreda kriju iza naziva sa slovom Q: Q Picture, Q Smart i Q Style. Poboljšano je i sučelje (Smart Hub), redizajniran daljinski upravljač te smartfon aplikacija (Smart View) a među novitetima je i usluga koja omogućuje da preko interneta pretražite ime pjesme i izvođača koja upravo svira na televizoru.

Samsung se potrudio da i dizajnerski bolje uklopi televizor u vaš životni prostor: iz njega (barem iz onih skupljih modela) ide jedan jedini kabel, Invisible Connection – tanka, bijela žičica koja se gotovo i ne vidi. K tome, televizori (oni koji nisu zakrivljeni) su dizajnirani tako da se lako mogu objesiti na zid pomoću posebnog nosača tako da između TV-a i zida ne ostane prostora. Kome to ne odgovara, stalak Studio je dizajniran kao štafelaj u slikarskom ateljeu, a stalak Gravity je izveden tako da se TV lako može zarotirati.

Samsung Frame

Korak dalje ide poseban model Frame, koji je privukao najviše pozornosti okupljenih novinara. Frame je – kako možete vidjeti na uvodnoj fotografiji – osmišljen tako da se na prvi pogled ne razlikuje od umjetničke slike: okvir je tanak i drven, kao oko prave slike, a kada ne radi kao televizor, prikazuje – umjetničke slike. Frame je dizajnirao ugledni švicarski dizajner Yves Behar, te osobno probrao više od stotinu fotografija i slika koje se prikazuju u stand-by načinu rada.

Frame zvuči kao originalan koncept, ali zapravo je nešto vrlo slično predstavio Sony pred punih devet godina: Picture Frame Mode u kojem su Bravia televizori funkcionirali kao digitalni foto-albumi, a Sony je i predstavio nekoliko modela s izmjenjivim okvirima – koje sada nudi i Samsung.

Nije objavljeno kada će se Frame naći na tržištu, niti po kojoj cijeni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.