TAG Heuer Connected Modular 45 naziv je novog modela „pametnog“ ručnog sata. Radi se o drugoj generaciji Android uređaja koji izlazi iz pogona švicarskog proizvođača (da, proizvodi se na našem kontinentu, a ne u Kini!) i jednom od prvih uređaja koji podržava novi sustav Android Wear 2.0.

Dakako, to nije još jedan Android pametni nosivi uređaj – što je očigledno već po cijeni. Osnovna varijanta košta 1600 eura, a ako vam to ne zvuči dovoljno ekskluzivno – predlažemo Heuer-02T Tourbillon izvedbu, za 16.650 eura. No obje izvedbe – i najskuplju i najjeftiniju – pogoni isti mehanički modul. „Pametni“ dio (u terminologiji proizvođača: connected module) zapravo je poseban dodatak, a o točnom vremenu brine se klasični švicarski mehanizam.

Mogućnosti je bezbroj. „Pametni“ modul može biti izrađen od različitih materijala (aluminij, keramika, čelik, 18K 5N zlato, dijamanti… neee, tko je spomenuo plastiku? Ona ne dolazi u obzir!). Možete birati i materijal od kojeg je izrađena narukvica (keramika, titan, guma, koža), kao i kopča, spojna ušica… Kako smo spomenuli u (pod)naslovu, nudi se 56 osnovnih kombinacija, s tim da detalje možete birati unedogled.

Tag Heuer

Sat pogoni Intelov procesor Atom, a bežični su moduli ugrađeni u remen – kako metalno kućište sata ne bi ometalo prijem Wi-Fi, Bluetooth i GPS signala (3G/4G nije podržan). Tu je i NFC, preko kojeg ide plaćanje.

Baterija traje tek oko 24 sata ali srećom može se puniti bežično.

Uz ekskluzivan hardver, tu su i ekskluzivne aplikacije, poput one kojoj je dovoljno upisati ‘milk’ kad ujutro krenete na posao: sat će vas podsjetiti da trebate kupiti mlijeko tek kad (preko GPS-a) detektira da ste izašli s posla i krenuli prema kući.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.