Nije čudno da se na Kickstarteru, poznatoj stranici za prikupljanje investicija, ponekad nađu i kampanje za neuobičajene gadgete. A ovih dana jedan projekt definitivno zaslužuje epitet “out of the box” ideje. Izraelska tvrtka Esti priprema posebnu futrolu (Eye) za iPhone koja bi Appleov pametni telefon pretvorila i u Android uređaj!

Iako ideja zvuči potpuno suludo, Izraelci tvrde da imaju rješenje kako mogu pomiriti dva konkurentna operacijska sustava – nadogradnjom iPhonea u jedan hibridni uređaj.

Eye je futrola za iPhone koja je zapravo Android smartfon sa 5-inčnim AMOLED zaslonom razlučivosti 1920*1080, ugrađenom baterijom od 2800 mAh i utorom za SD kartice do 256 GB prostora, te utorom za SIM karticu. A od iPhonea koristi zvučnike, mikrofon i kameru. I tako imate dvostruki smartfon, s jedne strane iPhone, a s druge – Android.

Eye

Kada koristite Eye, ne troši se baterija iPhonea pa je to dodatni plus. Android maska se može bežično puniti. Ovaj uređaj je nešto slično poput dodatne iPhone baterije Mophie (koja košta oko tisuću kuna), no u ovom slučaju imate i dodatnu bateriju i dodatni smartfon.

Maska Eye je kompatibilna s iPhone modelima 6, 6s i 7, kao i njihovim Plus verzijama, a tvorci obećavaju i verziju za najnovija izdanja iPhonea već mjesec dana nakon njihovih izlazaka na tržište.

Da je ideja korisnicima vrlo zanimljiva svjedoči podatak da je promotivni video pogledan gotovo 10 milijuna puta u samo nekoliko dana. Također, kampanja je u vrlo kratkom roku prikupila već gotovo 400.000 američkih dolara, a početni cilj je bio 95.000 dolara.

Eye bi trebao na tržište doći u kolovozu ove godine, a cijena bi tada treba iznositi 189 dolara. A tko sudjeluje u Kickstarter kampanji, može si osigurati primjerak već od 95 dolara

Ako vam ne smeta nešto teži smartfon i ne možete se odlučiti izabrati iOS ili Android operativni sustav, možda je Eye upravo pravi uređaj za vas.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.