Sony je danas predstavio novi model smartfona Xperia L1 za kojeg obećava da će se nuditi po pristupačnoj cijeni (koja nije objavljena – no kolege iz britanskog TechRadara uspjeli su iščupati cijenu za britansko tržište: 169,99 funti – što znači da bi kod nas mogla iznositi oko dvije tisuće kuna).

Nije objavljeno ni kada dolazi na naše tržište; Sony samo kaže da će se „početi isporučivati na odabranim tržištima u Europi od kraja travnja 2017.“ u crnoj i bijeloj boji, „a dodatna ružičasta verzija bit će dostupna na odabranim tržištima“. Uskoro ćemo saznati jesmo li odabrani…

Kao ključne osobine novog modela, Sony izdvaja „prepoznatljiv Sony dizajn sa zaobljenim kućištem“, 5,5″ zaslon HD razlučivosti, „četverojezgrenu platformu“ (kineski Mediatek – to se ne spominje u priopćenju) i brzu 4G LTE vezu, te 256 GB memorije proširive putem microSD kartice. Softver je najnoviji Android – Nougat, i ovo bi lako mogao biti jedan od prvih mobitela s njime na našem tržištu.  Tu su i dvije nove mogućnosti predstavljene u ranijim ovogodišnjim modelima: Xperia Actions prilagođava postavke okolini a Xperia Tips je osobni asistent predstavljen u donjem videu.

Više detalja možete pronaći na službenoj stranici (na engleskom jeziku).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.