Uspješni hrvatski startup Include, poznat po „pametnim“ klupama, početkom ovog tjedna nadmašio je cilj Funderbeam kampanje kojom je stremio prikupiti 400.000 eura. Cilj će očito obilno premašiti, jer kampanja traje do 28. ožujka.

Proizvod Includea su Steore, „pametne“ klupe nove generacije koje se napajaju iz solarnih modula da bi omogućile žično i bežično punjenje uređaja, besplatni pristup internetu, noćno svjetlo i hlađenje sjedala u ljetnim danima. 17 takvih klupa postavljeno je na 12 lokacija u Zagrebu, među kojima su i Bundek, Britanski trg, Jarun, studentski domovi Cvjetno naselje i Stjepan Radić, te Trešnjevački trg.

Include Steora

„U prvih deset dana kampanje uspjeli smo preći minimalni prag od 250.000 € i tada je već postalo jasno da će ovo biti uspješna kampanja. Ne mogu reći da nisam bio malo skeptičan po pitanju platforme. Ovo je zapravo prvi put da se ovakav sustav investiranja koristi u hrvatskoj i nismo znali kako će ljudi reagirati na cijelu ideju, ali čini se investitorima to nije predstavljalo problem i svi zainteresirani su u svakom trenutku imali podršku Funderbeama i Lead Investora. Pred nama je još šest dana kampanje i vjerujem da ćemo dosegnuti čak i 450.000 €, što nam je na neki način i bio skriveni cilj cijelo ovo vrijeme. Investiciju ćemo iskoristiti za sve segmente poslovanja od marketinga i prodaje do ubrzanja razvoja proizvoda i optimizacije proizvodnoga procesa. Drago mi je da smo privukli ovoliki broj investitora, ne samo zbog nas već i zbog svih budućih hrvatskih startupova koji će prikupljati sredstva na platformi“, poručio je Ivan Mrvoš, 21-godišnji inovator i osnivač tvrtke Include.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.